Политика за колачиња

Оваа политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме. Треба да ја прочитате оваа политика за да разберете каков вид на колачиња користиме, какви податоци собираме со примена на колачињата и како тие информации се користат понатаму. За повеќе информации за тоа како ги користиме, складираме и обезбедуваме вашите лични податоци, видете ја нашата Политика за приватност. Оваа политика, исто така, ви открива кои се вашите права во врска со личните податоци кои ни ги давате. Ако имате било какви прашања во врска со оваа Политика за колачиња, ве молиме контактирајте не на следната адреса за е-пошта: dpo@foodscalehub.com.



Што се „колачиња“?

Колачињата се мали текстуални датотеки кои што веб сајтовите ги поставуваат на компјутерите на посетителите за да складираат различни информации, обично специфични за посетителот или уредот што го користите за прегледување на веб страната. Колачињата се многу корисни бидејќи им овозможуваат на современите веб сајтови да работат онака како што корисниците очекуваат - со повисоко ниво на персонализација и побоги интерактивни функционалности. Речиси сите веб сајтови користат колачиња на еден или друг начин, при што секој веб страница што ја посетувате впишува колачиња на вашиот компјутер или повторно ги вчитува од него. Колачињата овозможуваат вашето искуство при прегледување на нашата веб страница да биде најдобро што може затоа што ги „памтат“ вашите преференци за да не морате повторно и одново да ги внесувате истите детали. На пример, колачињата ви овозможуваат да се најавите на една веб страница, па дури и ако одите на друга веб страница, ќе останете најавени и сите поставки за прикажување на страницата ќе ви бидат запаметени следниот пат кога ќе се вратите на неа. Постојат различни видови колачиња. Некои колачиња доаѓаат директно од нашата веб страница, додека други доаѓаат од трети страни (наши партнери) кои поставуваат колачиња на нашата веб страница. Различни колачиња може да се складираат за различни временски периоди во вашиот веб прелистувач или уред. Колачињата за сесијата се бришат од вашиот компјутер или уред кога ќе го затворите вашиот веб-прелистувач. Постојаните колачиња ќе останат зачувани на вашиот компјутер или уред додека не се избришат или не им истече рокот.



Како ги користиме колачињата?

Ги користиме колачињата за да го подобриме вашето искуство во навигацијата така што:

  • Кога ќе се најавите, ги препознаваме поставките кои ги претпочитате
  • Ви овозможување доживување на платформата што е уникатно за вас со презентирање на содржина за која веруваме дека го подобрува вашето корисничко искуство при користење на нашиот веб сајт.
  • Го анализираме начинот на кој ја користите нашата платформа, што ни помага да ги решиме сите проблеми што може да се појават, како и да ги следиме перформансите на нашата платформа.



Какви видови на колачиња користиме?

1. Неопходни

Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целосната функционалност на нашата веб страница. На пример, овие колачиња ви овозможуваат да се најавите на вашата FoodSHare сметка и безбедно да управувате со производите / претплатите. Без овие колачиња, некои делови од нашата веб страница едноставно нема да работат како што треба.

2. Поставки

Овие колачиња (наречени функционални колачиња) овозможуваат нашиот веб сајт да ги „запомни“ вашите поставки, помагајќи ви да го прилагодите вашето искуство на нашиот веб сајт. На тој начин можеме да ве „запомниме“ кога ќе се вратите на нашата страница и да ја прилагодиме на вашите претходни барања

3. Статистика

Овие колачиња ни кажуваат како го користите нашиот веб сајт и ни помагаат да го подобриме, како и вашето корисничко искуство. На пример, овие колачиња ги бројат посетителите на нашиот веб сајт и следат како посетителите се движат кога ја користат. Ова ни помага да го подобриме начинот на кој работи нашиот веб сајт, на пример, со тоа што ќе се погрижиме корисниците лесно да го најдат она што го бараат.



Како ги менувате поставките за колачиња или ги блокирате колачињата?

Нашата платформа ви овозможува самостојно, во рамките на вашиот веб-прелистувач, да изберете дали сакате да прифатите колачиња или не. Различни веб-прелистувачи ви овозможуваат различна контрола. Генерално, вашиот веб-прелистувач ќе ви понуди можност да прифатите, одбиете или избришете колачиња во секое време и можете да изберете кои колачиња сакате да ги избришете – почнувајќи од колачињата од трета страна па се до специјално избраните колачиња поставени од веб сајтовите што ги посетувате. Речиси секој веб сајт на веб-прелистувачот треба да содржи инструкции како да го направите тоа. Употреба на колачиња (eng. Cookies). Овиј сајт користи колачиња за подобро корисничко искуство, персонализација на содржината и анализа на сообраќајот во согласност со Политиката за колачиња Колачињата се мали текстуални датотеки што веб сајтовите можат да ги користат за да го направат корисничкото искуство поефикасно. Ние користиме колачиња за да ја персонализираме содржината, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме сообраќајот. Во согласност со Политиката за колачиња, можете да ја промените или отповикате вашата согласност во секое време преку вашиот веб-прелистувач. Дознајте повеќе за нас, кои сме ние, како можете да не контактирате и како ги обработуваме личните податоци, во рамките на нашата Политика за приватност..

Складираме колачиња на вашиот уред доколку тие се строго неопходни за работата на овој сајт. За сите други видови колачиња потребна ни е ваша согласност.

Вашата согласност се однесува на следниот домен foodshare.foodscalehub.com.

Декларацијата за колачиња е последен пат ажурирана на 16/12/21.



Name Provider Purpose Expires
_ga_CDZGXRV92Q Google Analytics Колаче за аналитика инсталирано од Google Analytics. За 2 години
_ga Google Analytics Ова колаче ги пресметува податоците за посетители, сесии и кампањи, а исто така ја следи употребата на страницата за аналитички извештај. Колачето анонимно складира информации и доделува случајно генериран број за да ги идентификува единствените посетители. За 2 години
.AspNetCore.Antiforgery.QQVNasJPkLw Foodscale Hub Ова колаче е наменето за најавени корисници и ги чува нивните информации за најава, не ги чува нивните лични податоци.

Промена на политиката за колачиња

Можеме повремено да ги ажурираме овие упатства. Ако направиме значителни промени, ќе ве известиме, но ве молиме редовно да ги проверувате овие упатства за да бидете сигурни дека сте запознаени со најновата верзија.

Декларацијата за колачиња е последен пат ажурирана на 16/12/21.